Microsoft hervat uitbrengen Windows 10 October Update

14-11-2018

Microsoft is opnieuw begonnen met het aanbieden van de Windows 10 October Update. Die werd aanvankelijk begin oktober uitgebracht, maar Microsoft trok de update terug nadat gebruikers bestanden kwijtraakten.

Volgens Microsoft zijn alle problemen nu opgelost. In de afgelopen periode heeft het bedrijf zelf interne tests uitgevoerd en gekeken naar diagnostische data van Windows Insiders. Het probleem waarbij bestanden verdwenen na de installatie zou niet meer optreden.

Microsoft biedt de Windows 10 October Update sinds dinsdag weer aan, na een pauze van meer dan een maand. Gebruikers wordt aangeraden om te wachten tot het systeem zelf met een melding komt over de update. Microsoft zegt de update nu langzamer uit te brengen, bij minder mensen tegelijk, zodat er beter gekeken kan worden naar eventuele problemen.

Kort na het pauzeren van de update zei Microsoft 'binnen enkele dagen' de uitrol weer te willen hervatten. Dat is inmiddels ruim een maand geleden. Het probleem met verdwenen bestanden trad op bij gebruikers die Known Folder Redirection toepasten, terwijl er nog bestanden in de oude map aanwezig waren.